Home » » Використовуйте ті можливості, які маєте

Використовуйте ті можливості, які маєте

«У мене недостатньо часу/грошей/людей/досвіду...»
Вистачить нити! Менше - це хороша штука.
Обмеження - це приховані можливості. Обмежені ресурси змушують вас раціональніше розпоряджатися тим, що ви маєте. Відсутність можливостей для марнотратства змушує вас бути винахідливими.
Ви коли-небудь бачили зброю, яку виготовляють ув'язнені з мила та інших повсякденних предметів? Вони обходяться підручними засобами. Зрозуміло, ми не маємо на увазі, що вам потрібно вийти на вулицю і вдарити кого-небудь стрижнем від ручки. Просто будьте винахідливими, і ви будете вражені результатом, якого в змозі досягти, володіючи самої малістю.
Письменники постійно використовують "ускладнюючі фактори" для стимуляції натхнення. Шекспір насолоджувався обмеженнями сонетів (четырнадцатистрочных ліричних віршів, написаних пятистопным ямбом). Хайку і лимерики також будуються за жорсткими правилами, що призводить до творчим знахідкам. Такі письменники, як Ернест Хемінгуей, Раймонд Карвер, усвідомили, що тільки завдяки простому і ясному мови вони можуть домагатися максимального враження.
Найтриваліше в історії ігрове телевізійне шоу The Price is Right також є відмінним прикладом того, як обмеження пробуджують винахідливість. Шоу складається з більш ніж 100 ігор. Кожна з них, в свою чергу, заснована на єдиному питанні: "Скільки коштує ця річ?". Ця проста формула допомогла завоювати шанувальників більш ніж в 30 країнах.
Авіакомпанія Southwest Airlines, на відміну від більшості інших авіаперевізників, які літають на декількох моделях літаків, використовує тільки Boeing 737. Як наслідок, кожен пілот Southwest, стюардеса і член наземної команди можуть обслуговувати будь рейсів компанії. Додатково до цього в Southwest всі запасні частини підходять до будь-якого з літаків. А це означає, що більш низькі витрати і більш простий в управлінні бізнес. Вони самі спростили собі життя.
...Так що, перед тим як заспівати пісню "Нам не вистачає", подумайте, як далеко ви зможете просунутися, використовуючи наявні ресурси.

0 коментарі:

Дописати коментар