Home » » Чи варто починати власну справу?

Чи варто починати власну справу?

Свій бізнес мріють мати багато. Тільки у деяких ця ідея так і залишається на рівні мрії. Інші ж, яких з кожним роком стає все більше, ризикують і беруться за справу. Що зупиняє перший? Насамперед, високий рівень особистої відповідальності за долю відкритого справи. Адже тут не можна сховатися за колег або начальство в разі виникнення проблем. Треба шукати рішення і втілювати його в життя самостійно. Ні відділу кадрів, щоб підібрати персонал. Цим також треба займатися починаючому бізнесменові. Як не дивно, але те, що відлякує одних, дуже сильно приваблює інших, які пристрасно хочуть займатися вирішенням організаційних і виробничих питань особисто без нагляду начальників.
Торгівля
Але перш ніж відправитися у вільне плавання, людина вирішує, який бізнес можна відкрити саме йому. Що може він запропонувати іншим людям такого, щоб це було затребуване не тільки в даний момент часу, але протягом найближчих декількох років. Багато відкривають торгові точки. Це найменш витратний вид бізнесу, як по спочатку вкладеним коштам, так і за часом, необхідному на підготовчі роботи. Звичайно ж, якщо мова йде про невеликому магазинчику.
Виробництво
Чує в собі сили подужати виробництво якого товару, намагаються налагодити його. Для цього їм необхідно визначити ринок збуту, придбати обладнання, знайти виробничі площі, закупити витратні матеріали, підібрати фахівців, отримати всі дозвільні документи. Після чого почати заробляти реальні гроші, кількість яких залежатиме від працездатності організатора цієї затії, дисциплінованості, вмінню налагоджувати зв'язки з компаніями-партнерами.
Послуги
Практично, весь ринок послуг в Росії представлений приватним бізнесом. Однак не всі ніші заповнені в цьому секторі. Який бізнес можна відкрити в цій сфері? Для відповіді на це питання початківець бізнесмен повинен побачити вільний простір. Це дозволить уникнути конкуренції і швидше почати отримувати прибуток від затребуваною в суспільстві послуги. Щоб стати помітним гравцем на ринку послуг, треба запропонувати потенційним клієнтам щось нове, ще не існує в природі. Іншими словами, потрібна яскрава ідея, яка з часом знаходить чіткі обриси в бізнес-плані. Дуже важливо оцінити всі можливі ризики і придумати способи їх нейтралізації.
Уявна свобода
Людина, що відкрив свою справу, стає вільніше в своїх діях. Однак це зовсім не означає, що йому доведеться менше працювати. Скоріше всього трудитися він буде набагато більше. Але і віддачі він отримає рівно стільки, скільки вкладе зусиль в розвиток власного бізнесу. З розвитком справи зусиль буде все менше, а грошей - все більше. Це головна відмінність від працівника, який сидить на окладі. Як би добре він не трудився протягом місяця, на більше, ніж оклад, йому розраховувати не доводиться. Якщо тільки начальник раптом подобрішає і випише невелику премію.
Важкий вибір
Як бачите, мати свою справу заманливо, але клопітно. Відчуваєте в собі сили, вирішуйтеся і пробуйте реалізувати себе. Боїтеся відповідальності, звикли, щоб за вас вирішували інші, тоді працюйте на умовах найму. При цьому шукайте щедрого роботодавця, що цінує якісну працю підлеглих. Зараз у кожного є вибір, зробити який повинен тільки сама людина.

1 коментарі:

  1. Ви шукаєте бізнес-кредит, особистого кредиту, іпотечного кредиту, позики на покупку автомобіля, студентські позики, позики консолідації заборгованості, незабезпечених кредитів, і так далі .. Або ти відмовився кредиту банком або фінансовою установою по одному або кількох причин. Ви перебуваєте в правильному місці для кредитних рішень! Я приватний кредитор, я видавати кредити компаніям і фізичним особам за низькою і доступною відсотковою ставкою 3% річних. Для отримання додаткової інформації, будь ласка, зв'яжіться з нами через.
    stegermichaelonline@gmail.com

    ВідповістиВидалити