Home » » Як привильно заощаджувати гроші?

Як привильно заощаджувати гроші?


Якщо ви кілька разів починали відкладати гроші, але весь час витрачали свої запаси й зібрати потрібну суму все одно не виходило, можливо, ви просто робили це неправильно. Збирати гроші - процес захоплюючий, але в той же час складний. Спробуємо розібратися, як же накопичувати правильно, щоб досягти поставлених цілей.
Бачу ціль, не бачу перешкод!
Ось саме в цьому - в постановці собі цілі, і полягає перше правило грамотного накопичення грошових коштів. Визначте ваші бажання і встановіть для себе потрібну ціль. Обов'язково запишіть її на папері! Можна в щоденнику, на першій сторінці. Ремонт лоджії, нові диски для машини, поїздка в Болгарію - що завгодно. Головне, поставити мету, зафіксувати її і слідувати в даному напрямку.
Повірте, коли ви заробите собі на жадану поїздку і зможете її собі дозволити - це буде найкращою нагородою для вас і кращим уроком. Ви повірите в свої сили - ви дійсно можете збирати гроші і купувати собі те, що насправді вам подобається!
Час і гроші
Один з головних чинників правильного нагромадження - встановлення адекватних тимчасових рамок. Термін не повинен бути занадто маленьким, щоб ви насправді встигли відкласти потрібну суму. І не повинен бути занадто розтягнутим - надто довго відкладається задоволення може закінчитися розчаруванням. Ви вже переросли своє бажання, вам вже не цікава ця модель телефону, до того ж вона встигла застаріти.
Ставте такі тимчасові рамки, щоб ви змогли накопичити необхідну суму до потрібного часу, і щоб те, що ви на неї придбали, було для вас ще актуально.
Хочу все відразу!
Якщо ви ніяк не можете вибрати, що ви хочете в першу чергу - правильно розставте пріоритети. Що для вас важливіше? Диски для машини або туристична поїздка? Новий телевізор або курси англійської? Визначивши собі першу мету і досягнувши її, інші пункти списку ви викресліть вже швидше і легше. Ви вже навчилися відкладати і отримали перші результати. А такий урок коштує дорого!
Грамотно розставлені пріоритети навчать вас робити правильний вибір і відокремлювати дійсно важливі цілі від нав'язаних ззовні. Таким чином, почавши збирати гроші, ви привчіть себе до самодисципліни, а це одна з якостей справжньої сильної та успішної особистості.
Домашня бухгалтерія
Правильне накопичення грошей немислимо без ведення домашньої бухгалтерії. Записуючи свої доходи і витрати, ви наочно побачите, куди йдуть ваші фінанси, і зможете скоротити свої витрати. Витрачаєте багато на кафе після роботи? Можете обійтися без дорогого вечері в ресторані по п'ятницях? Сміливо міняйте свої звички!
При цьому не варто заходити надто далеко і відмовляти собі у всіх задоволеннях! Жити без радості, складаючи кожну копієчку в скарбничку - це НЕ є принципом правильного накопичення. Жити треба тут і зараз, в дану хвилину. Відкладайте гроші, але не робіть з цього самоціль!
Горезвісні «десять відсотків»
Чому горезвісні? Тому що всі статті на тему «Як зібрати грошей» обов'язково розповідають про 10% від доходу, які треба відкласти про запас. Насправді, цей спосіб один з найдієвіших, тому він такий популярний. Отримали зарплату? Відкладіть 10% в банк. Рештою суми розпоряджайтесь далі на свій розсуд.
Таким чином, у вас майже непомітно вийде непогане накопичення. Не втрачайте голови і не витрачайте його повністю! Нехай у вас завжди залишається невеликий запас, який завжди виручить в разі якогось форс-мажору.
Пожирачі грошей
Вам слід навчитися виділяти з оточуючих вас комерційних пропозицій, знижок та акцій таких «пожирачів». Одними з найяскравіших представників цих монстрів є кредитні картки. Витрачаються гроші на них зовсім непомітно, а відсотки набігають просто грабіжницькі. Будьте з ними обережні, а краще - взагалі не заводите.
Також будьте уважні при покупці «акційних» товарів. Так чи вигідна «вигідна покупка»? Кетчуп з вилкою в подарунок тільки трохи дорожче звичайного, зате він з вилкою! У вас вдома немає вилок? Повний комплект? Тоді навіщо вам такий дорогий кетчуп?
Збирати гроші і досягати поставлених цілей, як уже говорилося вище - захоплюючий процес. Почавши і досягнувши першої мети, ви вже не зможете зупинитися! Дерзайте, скоряйте свої вершини, виконуйте свої бажання!

0 коментарі:

Дописати коментар