Home » » Ідея для бізнесу: автомат для чищення взуття

Ідея для бізнесу: автомат для чищення взуття

Серед бізнес ідей для підприємців- вендінговий бізнес залишається одним з найбільш бажаних, завдяки повній автоматизації, продуманої простоті реалізації і при цьому досить високої прибутковості. Цікавий варіант вендінгового бізнесу - апарат для чищення взуття, немов гість з недавнього минулого, прийшов на зміну ще не забутих, але кудись зниклих чистильників. Доступний за ціною компактний і стильний автоматичний чистильник - відмінний початок бізнесу, що знаходиться на початку свого розвитку.
Для старту бізнесу з використанням апаратів для чищення взуття досить доволі скромної суми від 25 000 грн. для покупки перших чотирьох-п'яти автоматів. Безумовно, як у будь-якому іншому вигляді вендінгового бізнесу, ще до покупки обладнання слід знайти вдале місце його встановлення. 
Добре, якщо вдасться домовитися з адміністрацією офісного центру, міністерства, посольства, виставкового або торгівельного комплексу, готелю, концертного залу або будь-якого іншого, де в будь-який сезон і в будь-яку погоду зустрічають "по одягу", а точніше - по ідеально чистому взутті .
Для установки компактного апарату для взуття потрібно не більше одного квадратного метра площі, що навіть в престижному центрі будь-якого міста не спричинить великих витрат на оренду. Єдина вимога до місця установки автомата - можливість підключення до електрики напругою 220 Вольт. Принцип роботи апарату з чищення взуття так само простий, як і у всіх інших машин вендінгового сімейства: людина, вибравши бажану функцію, опускає гроші в приймач купюр або монет, а машина протягом однієї хвилини виконує замовлення.
Існують автомати для чищення шкіряних або замшевого взуття декількох кольорів, а також для чищення підошви. Одна машина може виконувати кілька функцій очищення, наприклад, декількох кольорів шкіри та замші. Автомат для очищення підошви виконує тільки одну функцію. Кріпляться апарати з чищення безпосередньо до стіни або до підлоги.

Організація бізнесу і рентабельність
Обслуговування машини полягає в періодичній зміні півлітрових ємкостей з взуттєвим кремом і чищенням килимка автомата (про цю послугу можна домовитися з прибиральницею приміщення). Ну і, звичайно ж періодично треба забирати виручку. Корпус апарату для чищення взуття має бути антивандальним і надійно захищений від несанкціонованої виїмки грошей. При правильному виборі місця установки автомата ним протягом дня скористуються від 15 до 85 осіб і вони залишають, залежно від регіону, від 2,5 грн до 5 грн. за хвилину роботи, приносячи денну виручку близько 50-200 грн/день, що в місяць може становити від 1500 до 6000 грн. з одного автомату.
Продаються автомати для чистки взуття, за цінами від 5000 до 25000 гривень. Стартові капіталовкладення в один автомат окуплюються протягом 3-4 місяців.
Якщо для нас кавомати вже не новинка то ринок послуг, що займається таким вендинговими апаратами для чищення взуття, знаходиться ще на самому початку свого розвитку, він поки ще не знає конкуренції і місця на ньому вистачає всім бажаючим підприємцям - і початківцям, і досвідченим. 
Безперечно, успіх бізнесу залежить, в першу чергу, від вдало підібраного місця установки машини. Цілком можливо, що в порівнянні з кавовою машиною або снекової автоматом рентабельність «взуттєвих чистильників» трохи нижче, але вони дешевші, невибагливі в обслуговуванні, не вимагають підключення до водопостачання і не доставляють клопоту власнику.