Home » » Золоті правила успіху

Золоті правила успіху

1. Нам необхідно усвідомити наступне: все що відбувається в природі відбувається за певними законами!
Пам'ятайте: все можна змінити так, як Ви хочете, процесу удосконалення немає меж! Для цього тільки необхідно навчитися контролювати свої емоції і прагнути раціонально мислити. Тільки спираючись на логічне мислення можна розібратися в навколишньому світі і змінити в ньому і в собі на краще те, що Ви хочете змінити. Не піддавайтеся емоціям, а думайте, осмислюйте відбувається, шукайте розумні рішення!

2. Розширюйте свій кругозір.
Людина з вузьким кругозором просто погано знає, що представляє з себе наш світ, і чого в ньому можна добитися. Тільки людина з дуже широким кругозором здатна породжувати такі ідеї, які можуть привести його до успіху. Будьте як можна більш допитливі! Збільшуйте обсяг своїх знань!

3. Розширюйте коло спілкування.
Пам'ятайте: все, чого Ви можете досягти в житті, Ви можете досягти тільки за допомогою людей! Саме люди можуть Вам щось підказати, порадити. Тільки люди можуть Вам чимось допомогти. Вони ж можуть зробити Вам якесь вигідну пропозицію і т.п. Якщо цього не можуть зробити Ваші найближчі знайомі, то це можуть зробити знайомі Ваших знайомих і т.д. Чим ширше коло Вашого спілкування, тим більше шансів на успіх!

4. Чітко сформулюйте чого Ви хочете досягнути, і витрачайте більшу частину своїх ресурсів (час, гроші та ін.) на ті справи, які більше за інших наближають Вас до досягнення мети!
Зрозуміло, що якщо Ви точно не відповіли собі, до чого Ви прагнете в житті, то і домогтися бажаного неможливо. Однак навіть якщо Ви точно знаєте до чого прагнете, то поспостерігайте за собою. 
Не витрачаєте Ви свій життєвий потенціал занадто неефективно.
Припустимо Ви вирішили домогтися певної мети. Щоб цієї мети досягти необхідно зробити три кроки ( умовно). Причому виконання кроку першого наближає Вас до мети на 80 %, а віднімає 10 % часу і коштів, другий крок наближає на 15 % і забирає 50 % ресурсів, третій же крок наближає до мети на 5 %, але забирає 40 % сил. Природно, що треба зосередитися на кроці першому. Але чи завжди ми так чинимо? Буває, що поки ми витрачаємо час на трудомісткі дрібниці, може щось змінитися в головному, або зовсім зміняться обставини, і виявиться, що ми витратили свої сили даремно.
Частіше запитуйте себе: наскільки наближає мене до обраної мети те, чим я зараз займаюся. Чи не можна зайнятися справою більш важливим, чи не можна діяти більш ефективно?!

5. Дуже наполегливо здійснюйте одну спробу за іншою.
І справа тут не тільки в тому, що кожна нова спроба лише механічно наближає Вас до мети. Набагато важливіше, що з кожною спробою Ви купуєте найголовніше, що допомагає нам досягати успіху в житті - це досвід!
Після кожної спроби досягти мети, Ви будете отримувати все більше інформації, яка допоможе зробити наступні спроби більш успішними!

6. За невдачі звинувачуйте лише себе, а за удачі дякуйте долі.
Спроба звалити невдачу на кого-небуть або на що-небуть не стимулює до роботи над собою. Здорове ж невдоволення собою дозволяє весь час шукати шляхи подальшого та успішного самовдосконалення. Надмірна радість від досягнень і зростаюче зарозумілість тільки розслаблюють. Краще подякуйте за удачу долю, адже в будь-який момент обставини могли обернутися проти Вас!