Home » » Ідея для бізнесу - розробка мобільних додатків

Ідея для бізнесу - розробка мобільних додатків

Україна поки далека від піку мобільного телефонізації. До піку ми будемо підходити ще не скоро, але нам це на руку! Є можливість спіймати хвилю, поки вона тільки зароджується. Зараз все більше людей користується смартфонами. Де смартфони - там додатки. Де додатки - там гроші.

Як заробити на додатках?

- купуємо смартфон, під який ми будемо програмувати додатки. Рекомендую iphone, на них більш платоспроможна аудиторія. Качаємо всі з free-додатки з ТОП Appe Store, дивимося, що роблять люди. Телефон потрібен обов'язково, на ньому Ви будете тестувати свій додаток .
- Визначаємося з аудиторією. Або це гра для молоді. Або додаток на фінансову тему. Що завгодно, припустимо, Ви завжди мріяли поліпшити калькулятор, і знаєте, що ця модифікація потрібна всім .
- Придумуємо яку небудь гру, або корисний додаток. Вкрай важлива ідея. Якщо це буде щось посереднє - гарантований провал.
- Пишемо вкрай детальне Технічне Завдання (ТЗ) і робимо на папері начерки додатки, яким Ви його собі бачите.
- Визначаємося, будемо ми додаток продавати за гроші (PAID APP), або дозволимо людям його завантажити безкоштовно, і створюємо в ньому покупки всередині програми (FREEMIUM - IN APP PURCHASES). Складно сказати, що вигідніше. Я ж, рекомендую другий варіант, таким чином, охоплення аудиторії більше. Тільки потрібно продумати грамотну схему просування покупок в грі. Припустимо, ти маєш можливість зіграти 5 разів до game over на добу. Якщо хочеш більше - чекай наступної доби, або купуй за 0.99 $ монетки для можливості зіграти ще 20 разів.
- Знаходимо програміста фрілансера під iOS (операційна система на айфонах). Для нас поки немає резону звертатися в студії. У той час як у фрілансера додаток середньої руки може коштувати 4-8 тис. грн. В студії воно ж обійдеться Вам у 40 тис. грн. мінімум.
- Обов'язково знаходимо дизайнера з досвідом, описуємо суть і скидаємо начерки, і, не обмежуючи політ його фантазії дозволяємо вимальовувати додаток.
- Публікуємо в Apple Store, проходимо перевірку, і далі, ОБОВ'ЯЗКОВО, даємо рекламу. Де саме? - питання вже десяте. Поки пройдете весь шлях з розробки та тестування додатки - вже будете знати, де давати рекламу.

Бюджет - близько 12-25 тис. грн., щоб зробити додаток . Чим складніше - тим дорожче.

Зацікавило? Я рекомендую прочитати ось цю статтю Це не реклама. Просто історія людини, який був успішний в даній темі , і він ділиться своїми міркуваннями на цей рахунок .