Home » » Яка може бути користь від ліні?

Яка може бути користь від ліні?

Я недавно в одному опитуванні прочитав, про те, на запитання «що вам заважає займатися власним бізнесом, багато відповідали -  лінь». Дійсно, навіщо докладати будь-яких зусиль, адже можна лежати на дивані і чекати манни небесної, при цьому лаяти уряд, сусідів, тих, хто живе краще і так далі. В житті існує два види ліні - прогресу і регресу. Чим вони відрізняються? Давайте розберемося. 
Для початку подумки перенесемося в далекі стародавні часи, коли людина жила в печері, харчувався тим, що зможе добути. А як здобувалася їжа? Чоловіки громади ганялися за мамонтом, або ще яким великим тваринам, наздоганяли його десь далеко від печери, забивали його, і несли м'ясо в печеру стільки, скільки змогли винести на руках. Природно потім все повторювалося знову. І ось одного разу один з них подумав, а чому б не зробити ноші, а потім і дерев'яне колесо, щоб м'ясо не нести на руках, а лише навести мамонта до печери і нагодувати всю громаду. 
Запитаєте, причому тут печерний чоловік. Справа в тому, що наш розвиток залежить від того, наскільки ми ліниві, набридло печерному людині щодня бігати за мамонтом, він придумав колесо. 
Через багато століть набридло їздити на коні, придумали двигун. Далеко ходити не треба, наш час. Старше покоління пам'ятає телевізори, коли щоб перемкнути канал, потрібно було встати з дивана, підійти до телевізора і перемкнути канал. Одній людині набридло це робити, і він придумав пульт. Всі ці дії зводяться до одного - людині ліньки було щось робити і він придумував те, що полегшувало ці дії. Така лінь називається лінню прогресу. Людина просто покращує своє життя. 
А є інша сторона ліні - регресу. Вона з точністю навпаки діє на людину. Його звільнили з роботи, навіщо щось робити, якщо можна просто лежати на дивані і лаяти весь світ. Це ж простіше, ніж прикладати зусилля. Навіщо старатися, якщо так простіше. 
Одного разу я помітив одну річ, що постів, кар'єри взагалі чого-небудь в житті добиваються ті, хто народився в глибинці і приїхав у велике місто спробувати щастя. Не треба далеко ходити, просто озирніться навколо, і ви, напевно, пам'ятаєте, такі є у вашому оточенні. Взяти студентів. 
Ті, хто живе в гуртожитку, ті, хто точно знає, що батьки не в змозі їм допомогти, вони працюють, навчаються, і не здаються перед труднощами. У них присутня лінь прогресу. Їм просто необхідно боротися під сонцем І навпаки, домашні міські студенти. Їм не треба думати про хліб насущний, над тим, чи буде дах над головою. Вони прийдуть додому, відкриють холодильник, і спати у них теж десь є. 
Навіщо докладати зусилля? Я не кажу, що це аксіома, але велика її частина. Так, може варто задуматися над тим, яка вам потрібна лінь, може варто сьогодні прикласти деякі зусилля, щоб потім дозволити собі полінуватися.

0 коментарі:

Дописати коментар