Home » » Закони виживання на сучасний манер

Закони виживання на сучасний манер

В житті є деякі закони виживання, так сказати закони всесвіту, яких людина свідомо чи несвідомо дотримується, які допомагають йому вижити. Давайте дізнаємося більше про ці закономірності людської природи.
1. Не хочеш переробляти - роби сам
Чи Будете ви робити що-небудь, що не принесе вам ніякої користі? Можливо, і будете, якщо вас будуть слізно просити і благати про це, але натомість ви будете сподіватися на подібну послугу від того, заради кого ви старалися. Яке ж буде здивування, коли людина взамін вам відмовить, або ж зробить все зовсім не так, як ви просили? Здивуванню просто не буде меж! Адже ви, напевно, думали: якщо я зробив щось для нього, він відплатить мені тим же... Але вся суть у тому, що людина не зобов'язаний, і винним себе не вважає, така людська натура. Якщо ви хочете щось зробити, вам доведеться робити це самостійно, тільки в цьому випадку можна сподіватися на успіх підприємства.
2. Не обіцяй того, чого не можеш виконати
Взагалі, обіцянки - річ вкрай негативна, сприяє псуванні відносин і майна, адже невиконані обіцянки створюють якийсь дисонанс між нашим ставленням до людини та її вчинком. Не виконуючи свої обіцянки, наша репутація падає не тільки в очах оточуючих, але і в наших власних. Ми обманюємо себе і оточуючих. Пропонуємо світові те, чого у нас немає.
3. Не лізь, куди не слід
З яких би благих спонукань ви не бажали допомогти ближньому, не робіть цього, поки цей самий ближній вас про це не попросить. Часто люди змінюють свої рішення і бажання, і коли це відбувається, то дії будь-якого доброзичливця можуть призвести до зовсім непередбачуваних наслідків. В кінцевому результаті винуватою опинитеся ви, хоча просто бажали від чистого серця допомогти.
4. Живи справжнім
Момент, який ви проживаєте зараз, більше ніколи до вас не повернеться. Вся сила і енергія, яку ви маєте в своєму розпорядженні на даний момент, повинна бути витрачена в реальному часі, інакше вона просто пропаде.
5. Не відмовляй у проханні
Не уподібнюйся комусь і не відмовляй людей (особливо близьких) в проханнях, в яких ти можеш допомогти. Допомагаючи іншим, ми в якійсь мірі допомагаємо собі, робимо себе більш вагомими, важливими. Крім того, союзники ще нікому не заважали, як і подяки.
6. Мета повинна бути напрямком
У кожної людини повинна бути спрямованість, в якій він хоче розвивати себе і свої здібності. Поставивши конкретну мету, наприклад, новий телевізор, людина випробує почуття спустошеності по прибуттю до заповітного бажання. Коли ж мета більш глобальна і направляє людину, а не зумовлює його сенс життя, все набагато приємніше і простіше.
7. Не заважай
Заважати комусь просто немає сенсу, адже в цей час можна зробити щось корисне для себе. Якщо ви витрачаєте час на те, щоб перешкодити супротивникові, ви працюєте з нульовим результатом.
8. Не зупиняйся на досягнутому
«Не бійтеся досконалості, вам воно не загрожує» - ця фраза повинна стати девізом будь-якої розсудливої людини, адже завжди є куди розвиватися і рости. Немає межі досконалості, як і немає межі розумовим здібностям людини. Ми самі обмежуємо себе, не забувайте про це.

0 коментарі:

Дописати коментар