Home » » Як написати ефективну комерційну пропозицію?

Як написати ефективну комерційну пропозицію?

Додайте цей список собі на стіну, щоб він завжди був під рукою.
1. Почніть написання КП зі збору інформації
Влаштуйте мозковий штурм. Створіть текстовий файл і копіюйте пишіть туди будь-які ідеї для тексту КП: фрази, заголовки, пропозиції, ваші переваги, ваші акції. Все повністю, поки не закінчаться ідеї. Далі складіть структуру вашого майбутнього КП.
2. Тема КП повинен ясно показати клієнту яку його проблему буде вирішувати вашу пропозицію
Пам'ятайте - "покупцеві потрібна не дриль, а дірки". Покажіть, як саме Ваш товар допоможе вирішити проблеми клієнта.
3. Приберіть опис вашої компанії взагалі
Всі ці похмурі тексти типу «ми були утворені тоді ....», «ми динамічно розвивається ...,» нікому не потрібні! Їх ніхто не читає, повірте! Клієнта не цікавить хто Ви, його цікавить наскільки ефективно Ви можете вирішити його проблему тут і зараз.
4. Уникайте в тексті слів Ми, Нам, Наш
Такий текст написати досить складно, але якщо вийде, то він набуває зовсім інший відтінок. Частіше використовуйте слова Ви, Ваш, Вам.
5. Говорите на одній мові з клієнтом.
Викиньте з вашого тексту всі складні технічні терміни. Мало того, що клієнта найчастіше не цікавить взагалі, так у нього ще й складеться думка що ви зациклені тільки на технології, а не на вирішенні його проблеми.
6. Не пишіть багато тексту, клієнтові потрібна тільки суть
Складайте прості, короткі пропозиції. Не використовуйте складні звороти. Кожен абзац повинен містити не більше трьох рядків. Підряд повинно йти не більше трьох абзаців тексту.
7. Додайте відгуки від клієнтів
Якщо у вас є відгуки, то обов'язково додайте найсоковитіші цитати з декількох. Але обов'язково із зазначенням компанії склала відгук, ПІБ та посади співробітника його підписала.
8. Не поскупіться на дизайн КП
КП оформлене просто текстом, з хорошою типографікою, це вже непогано. Але якщо замовити оформлення комерційної пропозиції у професіонала, то воно буде помітно виділятися серед всіх інших.
І останнє. Не намагайтеся скласти КП за день. З такими ідеями завжди потрібно переспати, щоб наступного дня все ще раз переглянути зі свіжою головою.

1 коментарі:

  1. Ви шукаєте бізнес-кредит, особистого кредиту, іпотечного кредиту, позики на покупку автомобіля, студентські позики, позики консолідації заборгованості, незабезпечених кредитів, і так далі .. Або ти відмовився кредиту банком або фінансовою установою по одному або кількох причин. Ви перебуваєте в правильному місці для кредитних рішень! Я приватний кредитор, я видавати кредити компаніям і фізичним особам за низькою і доступною відсотковою ставкою 3% річних. Для отримання додаткової інформації, будь ласка, зв'яжіться з нами через.
    stegermichaelonline@gmail.com

    ВідповістиВидалити