Home » » Як заробити в інтернеті?

Як заробити в інтернеті?

Чим більше розвиваються інтернет-технології, тим більше людей з'являється в глобальній мережі. Хтось шукає тут корисну інформацію, хтось - розваги, а хтось джерело додаткового доходу для себе і своєї сім'ї. Так, інтернет уже давно став справжньою годівницею для всякого роду фахівців і тих, хто тільки збирається ними стати. Заробити деякі гроші в мережі може навіть школяр. І це добре. Особливо, зважаючи на стан справ на ринку праці нашої країни, де доводиться роками шукати хоч яку-небудь роботу із зарплатою нижче середньої. Для таких людей - можливі ідеї інтернет-заробітку стають справжнім порятунком.

Потрібно сказати, що жителі нашої країни вже не перший рік заробляють в інтернеті. І кількість онлайн-працівників і підприємців зростає з кожним днем. Професій стає все більше. І, разом з тим, стає більше варіантів для подальшого розвитку подій. Правда, деякі професії і ніші поступово сходять на «ні», стають неактуальними і неприбутковими.
У рамках нашого сьогоднішнього матеріалу, представляємо вашій увазі підбірку ідей онлайн-бізнесу, які все ще залишаються актуальними і в 2014 році. Далі - коротко про кожну з них.

Агентство інтернет-реклами
У мережі інтернет існує великий попит на різного роду рекламу. Завжди є бажаючі купити банер, контекстний блок або рекламну статтю на сайті. Також в мережі багато власників сайтів, готових запропонувати рекламні місця на своєму сайті. Багато хто з них не знають, як шукати рекламодавців.
Ваше завдання - запропонувати послуги і одним, і іншим. Рекламодавцям ви будете допомагати в пошуках хороших майданчиків, а власники сайту отримувати реальний шанс монетизувати свої проекти. Ось, власне, і все. Така проста схема. Найкраще, якщо все буде працювати в автоматичному режимі, через ваш сервіс.
Краудсорсінг або колективне рішення поставлених завдань
Краудсорсінг, якщо коротко, - це використання натовпу добровольців для вирішення якихось певних завдань. Наприклад, ці люди можуть придумати бізнес-план для інноваційної ідеї. Або розробити план впровадження нового продукту на ринок. Або створити сайт. Або розробити рекламний буклет. Або .... І так далі. Загалом, це компанія людей, вирішальна різні завдання і працююча віддалено. Тобто, кожен з них працює з іншими через інтернет.
Ви можете підключитися до подібним компаніям або ж організувати свій подібний проект. Заробіток, як скрізь, від виконання замовлень.
Фріланс
Так, старий добрий фріланс. Він залишається актуальним і в новому році. Більше того, він буде актуальний ще багато років. Поки людство не придумає більш витончений варіант роботи замовників і виконавців.
Навіть детально описувати цей варіант заробітку в інтернеті не хочеться. Все і так про нього чули. Реєструєтеся на одній з бірж фріланса, вказуєте свої спеціалізації і починаєте вибивати «смачні» замовлення.
Сервіс мікрозавдань
Цей спосіб заробітку в мережі інтернет набирає популярність. Він за своєю схемою схожий на вищезгаданий фріланс. Але тут вам пропонується виконувати менш масштабні завдання за невелику оплату. Наприклад, знайти які-небудь картинки в інтернеті, написати вітальну записку, допомогти в пошуках потрібного сайту. І так далі. Вартість кожного завдання може коливатися від декількох десятків до декількох сотень гривень. До речі, можна заробити, створивши власний подібний сервіс.
Спеціаліст з соціальних медіа
Подобаються соціальні мережі? Любіть публікувати твіти в Твіттері? Ведете тематичну групу у Фейсбуці? Можливо, у вас достатньо знань, щоб стати фахівцем з соціальних медіа (або SMM).
Від вас вимагається досконале знання сфери соціальних медіа, вміння створювати групи в соцмережах, набирати передплатників, лайки і т.д. Загалом, ви повинні бути в змозі просунути новий продукт або послугу за допомогою однокласників, вконтакте, твіттера, фейсбука і т.п.
Потрібно сказати, що напрямок досить затребуваний та
перспективне. А головне - ця сфера буде актуальна доти, поки мільйони людей будуть користуватися соціальними сервісами. А користуватися вони будуть ще дуже довго.

Створення груп у соціальних мережах
Цей бізнес випливає з попередньої ідеї. Якщо ви вмієте працювати з соціальними мережами і сервісами, то завжди можете зайнятися створенням, просуванням і продажем груп і співтовариств в популярних соціальних мережах, таких як Вконтакте, Однокласники і Фейсбук.
Онлайн-щоденник мандрівника
Цей формат бізнесу в інтернеті зараз набирає обертів. Суть його гранично проста. Людина подорожує по країнах і містах, по горах і озерах, по лісах і полях. Знайомиться з людьми, робить маленькі відкриття. І всім цим ділиться на сторінках свого онлайн-щоденника. Все це нагадує звичайний блог. Але це дещо інша тема. Адже все зосереджено саме на подорожах.
Можна публікувати фотозвіти, подорожні нотатки, цікаві спостереження. Все це дуже цікаво читачам. І їх кількість буде зростати з кожним днем. А якщо буде постійна аудиторія фанатів, то завжди можна знайти способи монетизації проекту. Наприклад, здавати рекламні місця на сайті. Або продавати різну продукцію з символікою проекту.
Ведення власного тематичного блогу
По суті, те ж саме, що і в попередньому абзаці, але відмінності все ж є. Тут не потрібно подорожувати. Вірніше, не обов'язково. Блог можна вести, не виходячи з власного будинку. Потрібно тільки намацати ту тему, в якій вам буде найбільш цікаво, і вперед, до вершин слави!
Можна писати про все. Але краще - вибирати ті ніші, які пізніше буде легко монетизувати. Адже ми говоримо не про звичайний хобі, а про заробіток в мережі. Найбільш актуальні блоги на фінансові, будівельні, туристичні, кулінарні тематики. Також дуже популярні онлайн-щоденники, автори яких публікують різний навчальний контент.
Монетизація - самими різними способами. Від продажу посилань і рекламних банерів до надання власних послуг та продажу інформаційних продуктів.
Ведення корпоративних блогів
Зараз багато компаній заводять для своїх проектів блоги. Ось тільки, що потім з ними робити, знають не всі. Тому й у 2014 році послуга платного ведення корпоративних блогів залишається актуальною.
Ваші обов'язки - стежити за роботою ресурсу, наповнювати його свіжим і цікавим контентом, а також відповідати на коментарі відвідувачів. Ось, власне, і все.
Створення блогів під ключ
Ще одна актуальна ідея онлайн-бізнесу. Ідеальний варіант для тих, хто вже давно крутиться в сфері блогинга і не з чуток знає, що це таке і з чим його їдять.
У інтернеті багато людей, які хотіли б мати власний блог. Але не знають, як його створити, де купити домен і хостинг, який движок вибрати, де знайти тему оформлення і т.п. Якщо ви знаєте відповіді на всі ці та багато інших питань, якщо ви вмієте створювати блоги з нуля, то у вас є всі шанси почати перспективний і вигідний бізнес в інтернеті.
Навчання бажаючих онлайн
Вмієте робити щось, чого хочуть навчитися сотні або тисячі інших людей? Так чому б не організувати власний навчальний «кабінет»? Тільки не реальний, а віртуальний. Навчати людей свого мистецтва (це може бути малювання, музика, дизайн, графіка, копірайтинг, реклама, письменство і т.д.) можна різними способами. За допомогою свого сайту або блога. Через Skype. Через сервіси проведення вебінарів. Варіантів багато. Вибирайте найбільш підходящий для вас.
Створення додатків
Це, напевно, одна з найперспективніших ідей інтернет-бізнесу цього року. Причому мова йде не тільки про додатки для App Store або Google Play. Можна створювати онлайн ігри та браузерні розширення. А також всілякі ігри, програми, доповнення, сервіси для соціальних мереж. Наприклад, в Одноклассниках мільйони людей щодня просиджують час у різних іграх.
Заробіток йде або від продажу самих додатків, або від додаткових матеріалів, які дозволяють гравцеві прокачувати свого персонажа швидше.
Копірайтинг та продаж статей
Вмієте писати тексти? Тоді у вас є реальні шанси створити для себе відмінне джерело додаткового або основного доходу. Реєструйтеся на біржах контенту в якості автора, вибирайте теми та починайте створювати текстові шедеври. Потрібно сказати, що це один з найпоширеніших способів заробити гроші в інтернеті для новачків.
Копірайтинг, у своєму класичному розумінні, процес складніший. Тут без знань нічого не вийде. Навчитися створювати рекламні та продають тексти можна. Але доведеться витратити час і сили (можливо, навіть гроші) на навчання. Добре, що в мережі повно хороших ресурсів по цій темі.
Створення та продаж інформаційних продуктів
Вмієте створювати сайти? Або, може бути, непогано пишіть тексти? Можливо, знаєте, як намалювати класний дизайн для рекламного банера? Тисячі людей мріють навчитися всьому цьому (і не тільки).
Запишіть аудіо або відеокурс, замовте обкладинку для диска. Запишіть свої уроки на CD або DVD. Увійдіть в якості підприємця. І почніть продавати свої диски по всій країні та за її межі. Це та сама ідея інтернет-бізнесу, яка реально дозволить заробити мільйони.
Партнерський Бізнес
Якщо самі не володієте достатніми знаннями для запису навчальних курсів, але вмієте продавати, то можете спробувати себе в партнерському бізнесі.
Тут все просто. Сотні людей просувають на ринку свої інформаційні продукти. І пропонують партнерам вигідні умови співпраці. Наприклад, 20-30-50% від продажу кожної копії продукту. Ви допомагаєте їм продавати їх товар, і заробляєте гарні гроші на партнерських відрахуваннях.
Власний канал на YouTube
Канали на популярному відеохостингу YouTube стають все більш популярним і прибутковим заняттям. Звичайно ж, ваше завдання - створити якісний та цікавий відеоматеріал. Але якщо ви це зробите, то можете заробляти пристойні гроші з кожного випуску свого шоу.
Заробіток йде від контекстної реклами або відеореклами, яка включається у відеоролик (зазвичай, реклама показується в самому початку, перед відео). Чим більше передплатників у вашого каналу, тим більше переглядів ваших роликів. Чим більше переглядів, тим вищий дохід. Все просто.
Послуга просування сайтів
SEO-фахівці залишаються затребуваними і в 2014 році. Якщо ви вмієте просувати сайти, виводити запити в топ пошукових систем, то без хліба з маслом та ікрою ви не залишитеся ніколи. Просування сайтів буде актуально ще дуже довго. Напевно, стільки ж, скільки будуть існувати пошукові системи.
Пропонувати свої послуги можна на власному сайті, створивши тему на SEO форумі або пропонуючи свої навички і знання на біржі фрілансу.
Пошук інформації за гроші
І ще один досить простий спосіб заробляти гроші в інтернеті. Шукати потрібну замовнику інформацію. Це тільки на перший погляд може здатися, що будь-яка людина і сам може знайти в мережі, все що завгодно. Насправді, це не так. По-перше, багато хто просто не вміють користуватися пошуковими системами на потрібному рівні. По-друге, не у всіх є час, щоб займатися пошуками. Тому заробіток на пошуку інформації залишається актуальним і цього року.

На цьому майже все. Сподіваємося, ви отримали порцію цікавої і, що важливіше, корисної інформації. І тепер зможете вирішити, яким же бізнесом чи заробітків в інтернеті зайнятися. Бажаємо успіхів!

0 коментарі:

Дописати коментар