Home » » Ідея для бізнесу: заробіток на власному каналі на YouTube

Ідея для бізнесу: заробіток на власному каналі на YouTube

На даний момент існує чотири способи заробітку на каналі в YouTube:
- Розміщення рекламних повідомлень з посиланнями на сайт замовника в описі до відео. Основна умова - реклама повинна точно підходити під тематику ролика.
- Розміщення контекстної реклами Google Adsense прямо в роликах. Зазвичай оголошення розміщуються в нижній частині відео і показуються там протягом перших секунд перегляду. Після реклама зникає, щоб не порушувати зручність перегляду. Ті, кого реклама зацікавить, обов'язково клацають по ній і перейдуть на сайт рекламодавця. Для показу оголошень потрібно при публікації ролика відзначити галочкою пункт «Дозволити накладається рекламу AdSense для цього відео» (вам необхідний аккаунт в Adsense).
- Розміщення банерної реклами розміром 300х250. Ці блоки публікуються не в самому ролику, а на сторінці вашого каналу на YouTube (найчастіше, над блоком виведення схожих відео). Оплата проводиться або за клік, або за кожну тисячу показів.
- Розміщення рекламних відеороликів перед або (рідше) після основної запису. Ви отримуєте оплату тільки в тому випадку, якщо користувач переглянув не менше 30 секунд ролика .
Крім того, можна піти на хитрість і розміщувати приховану рекламу безпосередньо в самій запису. Для цього необхідно знайти рекламодавця, отримати від нього оплату і предмет реклами і в потрібний момент показати (або сказати пару слів про) цей об'єкт .
Тепер ви знаєте про ще один спосіб побудови онлайн-бізнесу, який здатний принести чималий прибуток.... За умови високої популярності вашого каналу. А от про те, як зробити його популярним, ми розповімо далі.

Як розкрутити канал на YouTube і зробити його популярним?
Найперше, що ви повинні зрозуміти і запам'ятати - ваш канал повинен представляти реальний інтерес для користувачів. Тобто, ви повинні ділитися дійсно якісним контентом (вмістом). Відеоролики повинні бути створені виключно вами (адже авторські права ніхто не відміняв) і зачіпати сферу інтересів великої кількості людей.

Які теми найбільш популярні на YouTube?
Якщо не брати в розрахунок музичні кліпи і фільми, то можна виділити наступні сфери:
- Всілякі майстер-класи, тренінги, уроки. Якщо ви веб-дизайнер, то можете опублікувати видеоурок по створенню шапки для сайту. Якщо ви кулінар, то можете записати процес приготування смачної страви. Люди дуже люблять вчитися чомусь новому. Саме цим фактором обумовлена ​​висока популярність таких роликів.
- Різні прикольні, смішні, забавні відео. Розважальний контент завжди займав і буде займати лідируючі позиції за кількістю переглядів. І нічого тут не поробиш - людська природа така . А зняти веселе відео не так-то й складно. Курйози зустрічаються повсюдно.
- Записи різних подій. Наприклад, ви відвідали Токійське автомобільне тюнинг-шоу. З камерою в руках. Так чому б не нарізати цікавих роликів і не викласти їх на свій канал?
- Ролики з особистого життя. Останнім часом даний формат відео стає дуже популярним. Людям подобається спостерігати за життям інших, і вони із задоволенням стають передплатниками таких каналів.
Наступний важливий момент в процесі розкрутки каналу на YouTube - оформлення. Ваш канал не повинен бути сірим і непримітним. Він повинен бути оформлений відповідно до тематики. Оформляється все дуже просто. Вибирається якесь Тематичність фонове зображення (бажано великого розміру) і налаштовується стиль і колір шрифтів.
Ну а далі все просто. Ваше завдання опублікувати посилання на ваші ролики і ваш канал скрізь, де «мешкає» ваша цільова аудиторія: блоги, форуми, соціальні мережі, Twitter і т.п. Якщо засоби дозволяють, то можете замовити рекламу на великих тематичних сайтах. Але найголовніше - завжди пам'ятайте про якість відеороликів, які публікуєте. Як у плані картинки і звуку, так і в плані інформації , яку несе ваша запис. І тоді, десятки і сотні тисяч передплатників не за горами.