Home » » Життєві уроки Авраама Лінкольна.

Життєві уроки Авраама Лінкольна.

Коли йому було 7 років, його родину вигнали з дому за несплату, а йому довелося працювати, щоб якось прогодувати себе і близьких.
Коли йому було 9 років, померла мати.
У віці 22 років він втратив роботу кур'єра в магазині. Він хотів піти вчитися на юриста, але не зміг через брак освіти.
У віці 23 років він вліз у борги, щоб стати партнером в одному невеликому магазині.
Коли йому було 26, його діловий партнер помер, залишивши на нього великий борг, який йому довелося виплачувати багато років.
У 28 років він запропонував своїй подрузі, з якою зустрічався вже 4 роки, вийти за нього, але вона відмовила.
У віці 37 років після третьої спроби, він був обраний до Конгресу, але через два роки його не переобрали. Коли йому був 41 рік, помер його чотирирічний син.У 45 він спробував потрапити в Сенат і знову зазнав невдачі. А у віці 51 року його обрали Президентом Сполучених Штатів. Цю людину звали Авраам Лінкольн.
1. Готуйтеся до успіху. «Дайте мені шість годин, щоб зрубати дерево, і я перші чотири години витрачу на заточку сокири».
Перш ніж досягти успіху, ви повинні підготуватися. Коли Лінкольн був невідомим адвокатом в глушині штату Іллінойс, він готувався до успіху.
Коли Лінкольн став сенатором штату Іллінойс, він готувався до успіху. І навіть коли він програв два рази вибори в Сенат США, він готувався до успіху. Що робите ви для готовності до свого успіху? Лінкольн сказав: «Я буду готуватися, і одного разу мій шанс прийде».
2. Дійте енергійно. «Все прийде до того, хто вміє чекати, але прийде тільки те, що було залишено тим, хто діє енергійно».
Ви не можете досягти мети прогулянковим кроком, ви повинні рухатися енергійно, щоб отримати імпульс, який допоможе вам вирватися з гравітаційного тяжіння буденності. Кращі речі в житті приходять до тих, хто діє енергійно. Як дієте ви?
3. Пам'ятайте, що велич є. «Те, що деякі досягають успіху, є доказом того, що інші теж можуть досягти його».
Якщо хтось досяг успіху у вашій області діяльності, це безсумнівний доказ того, що ви теж можете досягти його. Якщо хтось зміг стати багатим в аналогічних стартових умовах, то ви теж можете стати багатим. У вас є все, що було і у найбільших людей: розум і воля. Виправдань немає. Якщо хтось може це зробити, то ви теж можете. І хто знає? Може ви в змозі зробити це швидше і краще, ніколи недооцінюйте свої здібності.
4. Стати гідним хорошої репутації. «Репутація як тонкий фарфор, одного разу розбивши її дуже важко відновити».
Працюйте так, як ви хочете, щоб вас сприймали. Не намагайтеся здаватися кимось, будьте ім. Добре ім'я дорожче золота. Практика гідна поваги. Ви можете бути настільки ж чесні, мати тієї ж цілісністю, проявляти той же смиренність і практикувати ту ж дисципліну, що і великі люди, які коли-небудь жили.
5. Зробіть кожен ваш рік значущим. «Життя обчислюється не прожитими роками. Життя - це і є ваші роки».
Лінкольн не дожив до глибокої старості, але його життя мало величезний вплив на світ. Ви робите важливим кожен ваш рік? Ви змінюєте світ? Ви здатні на це, якщо в змозі прочитати і зрозуміти ці слова. Це не безглузда риторика, а реальна дійсність і зробіть все, щоб вона стала вашою.
6. Дивіться на кращу сторону життя. «Ми можемо скаржитися на шипи у троянд і можемо радіти, що у шпильок є квіти».
Якщо ви шукайте на що б поскаржитися, ви обов'язково знайдете це. Також завжди є привід образитися. Не використовуйте такі «можливості», ні до чого хорошого вони не приведу. Вчіться бачити квіти в життя: життя повне квітами, якщо ви докладете зусилля, щоб їх помітити.
7. Постійно удосконалюйтеся. «Кращий шлях для молодої людини - це поліпшення себе у всіх відносинах».
Якщо ви стаєте краще кожен день, уявіть собі яких результатів ви зможете досягти за 20 років. Ви зможете стати успішним у будь-якій області діяльності за ці 20 років. Ви можете зробити значний вплив на життя і на інших людей! Пам'ятайте, Рим теж не відразу будувався. Працюйте кожен день, щоб стати хоч трохи краще , і настане час , коли ви здійсните свою мрію.