Home » » Чому не всі люди стають багатими?

Чому не всі люди стають багатими?

Здавалося б, у наш час необмежених можливостей, час інтернету, відсоток фінансового незалежних, по-справжньому багатих людей має зростати постійно. Але цього не відбувається і для цього є свої причини.

1. Оточення
Погодьтеся, звичайна людина росте в небагатій родині. Він живе в районі та будинку, де немає багатих. Він ходить в школу, інститут, де навчаються діти з небагатих сімей. Людина формується 20, 30 років у суспільстві середнього достатку і вбирає його ідеї. У такої людини просто немає у свідомості іншої моделі поведінки . Він може стати зрілою людиною, але так і не вступить у прямий тривалий контакт з дійсно багатими людьми. Саме, тому діти військових стають військовими, артистів - артистами, діти вчених - вченими. На жаль, тому багаті стають багатими, а бідні залишаються бідними.

2. Ухвалення рішення
Друга причина, чому люди не стають багатими, - вони не приймають твердого рішення бути багатими. Навіть якщо людина сьогодні читає книги про створення капіталу, розвитку бізнесу, відвідує семінари, тренінги та спілкується з багатими людьми, в його житті нічого не поміняється, поки він не прийме рішення стати фінансово незалежним. Потрібно прийняти рішення почати робити те, що призведе до багатства. Як кажуть: «Якщо Ви будете продовжувати робити те, що робили завжди, то й отримувати Ви будете стільки, скільки і завжди».

3. Може бути, завтра
Третя причина - зволікання. Погодьтеся, завжди знайдеться вагома причина відкласти задумане. Це може бути невдалий день, місяць, сезон і навіть погода. Криза, депресія, великий ризик, нерозуміння в сім'ї. В результаті, такі люди продовжують відкладати своє життя «на потім»: місяць за місяцем, рік за роком, поки не стає занадто пізно.

4. Нездатність платити ціну
Четверта причину, чому люди підходять до пенсійного віку бідними, економісти називають «нездатність відкласти задоволення». Переважна більшість людей витрачають останню зароблену копійку чи заганяють себе в кредитні борги, купуючи абсолютно непотрібні речі, піддавшись моді, рекламі або бажанням вразити друзів або родичів.

5. Відсутність часової перспективи
П'ята причина - відсутність часової перспективи. У 1950- х роках в Гарвардському університеті проводилися дослідження. Професор Едвард Банфілд вивчав тисячі різних сімей. Він хотів знати, чи можливо передбачити, чи буде наступне покоління в цих сім'ях багатшими або біднішими їх предків.
Професор Банфілд визначив дуже важливий фактор, який з точністю до 97 % може «передбачити» успіх. Він назвав це фактор «тимчасової перспективою». Цей чинник визначається кількістю часу, який сім'я витрачає на прийняття важливих рішень і планування необхідних кроків, щоб ці рішення втілити в життя. Від того, що сім'я планує зробити в майбутньому, залежить, що члени сім'ї будуть чи не будуть робити в сьогоденні.