Home » » Тайм-менеджмент - мій ворог?

Тайм-менеджмент - мій ворог?

Сьогодні, ми поговоримо про те, як користуватися системою управління часом тайм-менеджмент, багато людей намагаються «прищепити» її до свого способу життя, однак не у всіх виходить, і основна маса кидає задумане на підлогу шляху, тож тайм-менеджмент - мій ворог або 5 основних проблем.
Перша помилка. У вас не практичний інструмент
На першому етапі тайм-менеджменту, люди спиралися на папірці, наклейки та папки. Зараз все набагато простіше. З появою смартфонів, набагато легше контролювати час. Хоча будь-яка система організації інформації або часу буде функціонувати тільки тоді, коли зручна в роботі. Коли людина отримує насолоду і комфорт від роботи з даним інструментом. Тому найчастіше для управлінням часу використовуються смартфони. Вони завжди знаходяться під рукою, там можна зберігати всі нотатки, справи і думки. Це ваш другий мозок. На даний момент, можна використовувати зв'язку між смартфоном і ПК. Програма грунтується на тому, що синхронізує між собою всі дані. Тепер на ПК можна:
1. Планувати
2. Забивати нові завдання
3. Додавати посилання і замітки
На смартфоні:
• Виконувати і викреслювати виконані далеко від ПК всі завдання.

Друга помилка. Не ігнорувати дрібниці
Система тайм-менеджменту дуже строга, вона вимагає в себе вносити кожну деталь. Наприклад, «У мене з'явилася алергічна реакція на шоколад. Треба випити ліки ». Ось такі правила цієї системи, адже головна її мета - це зняти стрес і напругу з людини. Перекласти рутину і тягар дрібних завдань на ПК, щоб звільнити мозок для більш серйозних думок. Більшість людей цього не розуміють, тому користуються системою виключно для серйозних завдань, що в принципі є неправильним. Вбивати в тайм-менеджмент необхідно абсолютно все!
Третя помилка. Не перевіряти всі контексти при зміні статусу
При зміні статусу, потрібно перевіряти всі контексти! Що таке «зміна статусу»? Наприклад, ви сидите перед ПК і вбиваєте дану статтю. Зараз на вас працюють контексти «Дім», «Комп'ютер» і «Скрізь». Якщо ви вийдете з будинку на вулицю, то почне діяти контексти «Прогулянка» і «Скрізь». Якщо ви зайдете в продуктовий магазин, то ще підключитися контекст «Покупки». Для кожного статусу з'являються свої завдання. Наприклад, завдання «купити молоко», ви можете виконати лише в магазині. Бажано переглядати дані контексти перед тим, як вийти на вулицю для того, щоб взяти гроші з собою. Тому вкрай важливо при кожній зміні статусу, перевіряти свій смартфон.
Четверта помилка. Брудне дерево
Система тайм-менеджменту періодично засмічується, в ній накопичуються різні невиконані справи або завдання, які стали вже неактуальні. Тому вкрай важливо періодично чистити систему, переносити в іншу папку, видаляти, змінювати контекст або дату початку.
П'ята помилка. Не ділити на маленькі підзадачі
Система тайм-менеджменту вчить, що кожне завдання потрібно розбивати на дрібні підзадачі. Але на жаль, багато хто лінується це робити. Це дуже важливо! Чому? На приклад, ваш брат попросив купити йому на день народження новий планшет. Якщо ви просто запишете в систему «купити планшет братові», це завдання загубиться в достатку інших не менш важливих справ або ви просто забудете про її існування, тому необхідно:
• З'ясувати побажання брата
• Розрахувати свій бюджет
• Відкласти гроші
• Зателефонувати знайомому, який добре розбирається в гаджетах, запитати його поради
• Почитати огляди та коментарі різних моделей
• Піти в спеціальний магазин і придбати
• Завести подарунок братові, передати йому гарантійний талон, а собі залишити чек від покупки.

Що станеться?
У вас з'явитися інтерес виконати дане завдання і будьте впевнені, ви нічого не забудете!
Сьогодні нашою темою був тайм-менеджмент - мій ворог, сподіваємося дана система контролю часом, допоможе вам уникнути маси проблем у звичайному житті!

0 коментарі:

Дописати коментар